Faq

Bestelling

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?
Alle bestellingen die geplaats worden via onze webshop worden geleverd door PostNL. Zodra u de bestelling hebt afgerond krijgt u van ons per mail een orderbevestiging. In deze e-mail wordt ook de track & trace code vermeld, zodat u uw bestelling altijd kunt volgen. Als u niet thuis bent tijdens de levering. Krijgt u een niet-thuis-code in uw brievenbus. Hiermee kunt u op de zelfde dag tot 22:00 uur een nieuwe bezorgmoment en bezorg locatie kiezen. Dat gebeurt via de website van Post NL.

Wanneer ontvang ik mijn bestellingen?
Besteld u voor 16:00 uur, dan zal uw bestelling volgende werkdag geleverd worden ( indien vermeld). Zelden kan het voorkomen dat uw bestelling vertraging oploopt. In dat geval raden wij u aan om met ons Contact op te nemen

Kan ik mijn bestelling (en) wijzigen?
U kunt ons altijd een e-mailen Met het verzoek om uw bestelling te wijzigen. In veel gevakken is dit nog mogelijk. Zolang de pakket nog niet is aangeboden bij PostNL. Vermeld in de e-mail uw bestelnummer en wat er gewijzigd moet worden.

Hoe weet ik of mijn bestelling is geaccepteerd?
Zodra uw bestelling is binnengekomen bij Plexicity, ontvangt u van ons een orderbevestiging.

Wat is de huige status van mijn bestelling?
Wanneer uw bestelling is aangemeld voor verzending, zult u van ons een e-mail ontvangen met de verzendgegevens en de track & trace code van PostNL.

Ik heb geen orderbevestiging of leveringsaankondiging ontvangen, wat moet ik nu doen?

Als u geen orderbevestiging of leveringsaankondiging hebt ontvangen, raden wij u aan om contact op te nemen met de klanten service van Plexicity.

Bezorging

 

Hoe hoog zijn de verzendkosten?
Plexicity brengt geen verzendkosten in rekening voor zijn klanten.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?
Nadat wij de bestelling hebben aangemeld bij PostNL, zult u een e-mail ontvangen met track &trace code. Hiermee kunt u altijd u bestelling volgen via de website van PostNL.

Kan ik de bestelling op een ander adres dan mijn factuuradres laten bezorgen?
Ja, dat is mogelijk. Tijdens de bestelproces krijgt u de optie om een ander verzendadres op te geven, dat afwijkt van uw factuuradres.

Mijn bestelling is niet binnengekomen, wat moet ik nu doen?
Het komt zelfden voor dat een bestelling niet geleverd wordt. Maar soms is dat toch het geval. Mochten er problemen zijn, dan raden wij u aan om contact op te nemen met PostNL. Als u uw bestelling na een week nog niet heeft mogen ontvangen, moet u dan Contact met de klantenservice van Plexicity. En wij zullen ervoor zorgen dat u alsnog u bestelling z.s.m binnen krijgt.

Retouren

Hoelang is mijn bedenktijd?
U kunt uw bestelling binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen. Na de periode van 14 dagen is dat helaas niet meer mogelijk ( tenzij u product binnen de garantieperiode valt).

Hoe moet ik mijn bestelling terugsturen?
Wij storten uw geld binnen 14 dagen na het ontvangst van uw retournering terug op uw rekening wanneer aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:
Stuur een e-mail onder vermelding van uw bestelnummer en een korte omschrijving van de reden van retourzending.
Het retourverzoek moet binnen 14 dagen na de verzenddatum worden ingediend.
De artikelen moeten in de zelfde toestand teruggestuurd worden waarin ze zijn verzonden, in het oorspronkelijke verpakkingsmateriaal en met alle bijgeleverde accessoires.
Nadat de retourzending is goedgekeurd door onze klantenservice, kunt uw de artikelen terugsturen naar het volgende adres . De bijkomende retourkosten zijn is voor rekening van de klant.

Wanneer krijg is mijn geld terug als ik een product terugstuur?
Als u producten aan de eisen voldoet, krijgt u binnen 14 dagen u geld teruggestort op uw rekening. |Indien de product niet aan de eisen voldoet voor de retourzending. Zullen de producten teruggestuurd worden naar de klant. De verzendkosten zijn dan ook voor de klant. Als u twijfelt of uw producten voldoen aan de eisen, kunt u ons gerust contact opnemen met onze klantenservice 

Overige vragen
Hebt u een vraag dat niet voorkomt op deze pagina. Of hebt u een specifieke vraag over een van onze producten. Dan kunt u altijd contact opnemen via info@plexicity.com